Fotogalerie - Exkurze do cukrovaru

Informace si vyhledávali nejprve sami. Zjistili, že v českých zemích je cukr (=sacharóza, vyrobený z cukr. třtiny) znám od doby Karla IV. Ale až Napoleonova blokáda evropské pevniny r. 1806 způsobila rychlý rozvoj výroby cukru z cukrové řepy. První skutečný cukrovar na zpracování cukrové řepy byl u nás postaven r. 1829 u Dačic a jeho ředitel je autorem známého českého vynálezu – kostky cukru. Dalším bádáním, hledáním, zpracováním informací a návštěvou cukrovaru v Dobrovici jsme se mnoho dověděli. Víme, že cukr je pro náš organizmus velice důležitý jako zdroj energie, ale jen v omezené míře. Pro děti je vhodné nahradit sladkosti ovocem a zeleninou a vyhnout se sladkým limonádám a colovým nápojům. Aktivním pohybem pak přispějeme nejlépe k vyváženému vztahu příjmu a spotřeby cukru.

20161220_101416 (800x582).jpg
20161220_104127 (800x579).jpg
03 (800x430).jpg
05 (800x464).jpg
02 (800x453).jpg
titulka.jpg
06 (800x478).jpg
01 (800x479).jpg
04 (800x462).jpg
20161219_103503 (596x800).jpg